Eğitim

YÖK Başkanlığına Prof. Dr. Saraç yeniden seçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine ve Başkanlığına Prof. Dr. Yekta Saraç'ı yeniden seçti.

20.07.2017 - Güncelleme : 20.07.2017
YÖK Başkanlığına Prof. Dr. Saraç yeniden seçildi Fotoğraf: AA/Ahmet İzgi

ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine ve Başkanlığına Prof. Dr. Yekta Saraç'ı yeniden seçti. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine ve Başkanlığına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 6'ncı maddesinin b/1 bendi ve (c) fıkrası uyarınca, Prof. Dr. Saraç'ı yeniden seçtiği bildirildi.

"Faaliyetlerimiz ve yenilikçi girişimler üzerinde daha yoğun çalışacağız"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına yeniden seçilen Prof. Dr. Yekta Saraç, "Yükseköğretim alanında başlattığımız ve sürdürdüğümüz faaliyetler ve yenilikçi girişimler üzerinde daha yoğun ve daha hızlı çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu. 

Prof. Dr. Saraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyeliği'ne ve Başkanlığı'na yeniden seçilmesi dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güvenine mazhar olup YÖK Başkanı olarak atanmanın ve bu güvenin bugün itibarıyla yenilenmesinin kendisi için gurur vesilesi olduğunu belirten Saraç, açıklamasında, "Yükseköğretim alanında başlattığımız ve sürdürdüğümüz faaliyetler ve yenilikçi girişimler üzerinde daha yoğun ve daha hızlı çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin uluslararası bilim dünyasında hak ettiği ve layık olduğu seviyeye ulaşmasına katkı sağlamak temel hedefimizdir." ifadelerine yer verdi. 

Prof. Dr. Saraç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kendisine gösterdiği güven dolayısıyla teşekkürlerini bildirdi.

Muhabir: Yıldız Nevin Gündoğmuş-Yasemin Kalyoncuoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın