Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,542.50
BTC/USDT
70,160.00
BIST 100
9,110.44
Gündem

İTO Başkanı Çağlar son yolculuğuna uğurlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, dün yaşamını yitiren İTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde düzenlenen cenaze namazına katıldı.

Hatice Şenses Kurukız, Sefa Mutlu  | 12.12.2017 - Güncelleme : 12.12.2017
İTO Başkanı Çağlar son yolculuğuna uğurlandı

Istanbul

İSTANBUL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Sahrayıcedid Aile Kabristanı'na defnedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar'ın cenaze namazına katıldı.

Erdoğan, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, sözlerine, "Öncelikle değerli kardeşim İbrahim Çağlar'a tekrar Allah'tan rahmet diliyoruz. Rabbim taksiratını hasenata tebdil etsin. Cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın." diyerek başladı. 

Erdoğan, "Benim sadece bir kaç cümlem olacak, biz siyasette özellikle son dönem bu yola İbrahim kardeşimizle beraber çıktık. Biz siyasette bu yolda yürürken kendileri de sivil toplum kuruluşları olarak, Türkiye'nin en önemli bir kuruluşu İstanbul Ticaret Odası'na başkan oldu. Fakat irtibatlarımız, ilişkilerimiz kesilmedi." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çağlar'ın inançlı, imanlı biri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Rabbim inanıyorum ki attığı bu adımlarda inşallah taksiratını hasenata tebdil edecektir. Tüm ailesine başsağlığı diliyorum. Camiamıza, iş dünyasına başsağlığı diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun ama biz şunu biliyoruz; biz kaza ve kadere iman etmiş insanlarız. Ne zaman, nerede, nasıl geleceği belli olmayan bir sürecin içerisindeyiz. Aslolan mümin olarak, Müslüman olarak her an ölümle beraber yaşadığımızı bilmek, ölümü öldürmek. Aslolan bu. Ben tekrar tüm dostlarımıza, sevenlerimize başsağlığı diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah."

Cenazeye katılanlar

Cenaze törenine, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan da katıldı.

Cenazede, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, TOBB Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, sanatçı Orhan Gencebay, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Onursal Başkanı Osman Nuri Topbaş gibi isimler de yer aldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın