Politika

CHP Grup Başkanvekili Özel'den NATO'ya tepki

CHP Grup Başkanvekili Özel, NATO tatbikatındaki düşman tablosunda, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının kullanılmasına ilişkin, "Türkiye en sert şekilde cevabını vermelidir." dedi.

İsmail Çimen  | 17.11.2017 - Güncelleme : 17.11.2017
CHP Grup Başkanvekili Özel'den NATO'ya tepki

TBMM

TBMM

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 2009 yılında yaşamını yitiren Yarbay Ali Tatar'ın annesi Satı Tatar'ın cenazesine katıldıklarını, bugün hem Satı Tatar'ın hem de oğlunun acısını birlikte yaşadıklarını söyledi.

"Türkiye en sert şekilde cevabını vermelidir"

Özgür Özel bir gazetecinin, NATO tatbikatındaki düşman tablosunda, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının kullanılmasına ilişkin görüşlerini sorması üzerine, bu durumun kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Özel, şunları kaydetti:

"NATO tatbikatındaki durum hem Atatürk hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı açısından kabul edilebilir bir şey değildir. Bu konuda Türkiye en sert şekilde cevabını vermelidir. CHP'nin duruşu, bu ayıbın derhal giderilmesi, özür dilenmesi ve bu suçu işleyenlerin kendi ülkelerinde ve dünya kamuoyu önünde cezalandırılmaları yönündedir. Ne Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na ne de ülkenin kurucu Cumhurbaşkanı'na karşı bu hakaretin kabul edilebilir bir yanı yoktur."

Muhabir: İsmail Çimen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın