Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,220.18
ETH/USDT
3,566.30
BTC/USDT
70,798.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Harun Kolçak son yolculuğuna uğurlanıyor

Sanatçı Harun Kolçak için Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Sanatçının cenazesi, bugün Bursa'nın Gemlik ilçesinde annesinin mezarının yanına defnedilecek.

21.07.2017 - Güncelleme : 21.07.2017
Harun Kolçak son yolculuğuna uğurlanıyor

İSTANBUL

Tedavi gördüğü hastanede 62 yaşında hayatını kaybeden sanatçı Harun Kolçak için Teşvikiye Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Camide sanatçının kuzenleri Iraz Hantal, Burak Tegül ve Kerem Seyhan taziyeleri kabul etti.

Harun Kolçak için öğle vakti cenaze namazı kılındı. Sanatçının cenazesi, bugün Bursa Gemlik'te bulunan annesinin mezarının yanına defnedilecek.

Cenaze törenine katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Harun Kolçak'ı 30 yıl önce Sezen Aksu'yla çalıştığı dönemden bu yana tanıdığını söyledi.

Sanatçı Ediz Hun, Harun Kolçak'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Harun Kolçak'ın babası Eşref Kolçak'ın da çok zor anlar yaşadığını anlatan Hun, evlat acısının çok büyük bir acı olduğuna dikkati çekti. Hun, "(Eşref Kolçak'la) Dün akşam konuştuk, 'İyiyim Edizcim.' dedi. 'Bir emrin var mı?' dedim. 'Yok, ben Gemlik'te kalacağım. Onu burada kucaklayacağım.' dedi. Gelemedi, bugün gelemiyor buraya, 90 yaşında, 1927'lidir ama bizim büyüğümüzdür. Saygı duyduğumuz bir sanatçıdır. Allah sabır versin." diye konuştu.

Oyuncu Nuri Alço ise Harun Kolçak'ın kansere karşı çok direndiğini ve Eşref Kolçak'ın da rahatsızlığından dolayı cenazeye katılamadığını kaydetti.

Sanatçının, oyuncu Mahmut Hekimoğlu'yla aynı zamanda kansere yakalandığını belirterek, şunları söyledi:

"Mahmut Hekimoğlu'nu 10 ay önce kaybettik. Harun, 10 ay daha dayanabildi ne yazık ki ama Allah'ın takdiridir. Güzel işler yaptı. Müzik uğruna bayağı uğraşılar verdi. Kendi Eşref ağabeyimin gerçekten çok sevilen bir oğluydu. İlk önce annesini kaybetti. Tabii bugün de annesinin yanına defnedilecek. Gemlik'e gideceğiz, hepimizin başı sağ olsun."

"Yaşarken sevgimizi belli edelim"

Sanatçı Ayşegül Aldinç, Kolçak'ın doğum günü için aralarında geçen diyaloğu şu sözlerle anlattı:

"Aradığım zaman 'Doğum günüm iki gün önceydi.' dedi. 'Kutlu olsun o zaman.' dedim. O da bana yıldızlı kalp yolladı. İşte en son temasımız bu, sevdiklerine yollamış sonra bunu öğrendim. Gonca Vuslateri ve Asuman Dabak'a yollamış. Bir pastayla hatırlanmak istiyordu."

Şarkıcı Çelik, sanatçılar için alkışın önemine dikkati çekerek, "Müzisyenim ve alkış ne demek çok iyi biliyorum. Harun da son iki senesini halkın dualarıyla ve ona gösterdiği çok yüksek teveccühle moral bularak ayakta durdu." şeklinde konuştu.

Müzisyen Mustafa Ceceli, 11 yıl önce Kolçak'la ilk müzik çalışmalarını yaptıklarını aktardı. 

Muhabir: Ayşe Büşra Erkeç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın