Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,551.10
BTC/USDT
70,365.00
BIST 100
9,123.95
Yaşam

Ali dede kedisinden sonra yeni evine de kavuşuyor

Bolu Valisi Baruş, Mudurnu ilçesinde dün çıkan yangında evi kullanılamaz hale gelen 83 yaşındaki Ali Meşe'nin yanan evi ile yeni evini inceledi.

18.01.2018 - Güncelleme : 19.01.2018
Ali dede kedisinden sonra yeni evine de kavuşuyor

Bolu

BOLU

Bolu Valisi Aydın Baruş, Mudurnu Kaymakamı Efecan Şahin, Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Bolu AFAD Müdürü Cenk Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve ilgili kurumların yetkilileri ile birlikte Ordular Köyüne geldi.

Kedisine sarılıp evinin yanışını izledi
Bolu'nun Mudurnu ilçesinde evindeki sobayı benzinle tutuşturmak istenen yaşlı adam, yangından itfaiye tarafından kurtarılan kedisiyle evinin yanışını izledi.
17.01.2018

Burada, 83 yaşındaki Ali Meşe'ye ait yanan evi inceleyen Baruş, daha sonra Mudurnu yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ailenin daha güzel şartlarda kalması için yaptırılan fakat inşaat halinde olan evi inceledi.

Baruş, ziyareti ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin tüm imkanları ile aileye yardımcı olduğunu belirtti.

 "Kısa zamanda buradaki eksiklikleri tamamlayacağız"

Yangının, Ali Meşe'nin sobayı tutuşturmaya çalıştığı esnada meydana geldiğini ifade eden Baruş, "Evin ahşap olmasından dolayı ani bir yangın çıkıyor. Bütün köylümüz ve muhtarımız olay anında yangına müdahale etmişler. Çok şükür diğer etrafındaki binalara sıçramadan yangını söndürmüşler." dedi.

Evi yanan yaşlı adam kedisine kavuştu
Bolu'nun Mudurnu ilçesinde çıkan yangın sonucunda evi kullanılamaz hale gelen bu sırada elinden yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan 83 yaşındaki Ali Meşe, yangından itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sarı kedisine kavuştu.
18.01.2018

Yangın esnasında Ali Meşe'ye oğlu Mustafa ve eşi Fahriye Meşe'ye bir zarar gelmemesinin kendilerini tek mutlu eden nokta olduğunu dile getiren Baruş, "Maddi zarar her zaman giderilir, devletimizin imkanları geniş. Biz her türlü tedbiri alıyoruz. Binaları eski olduğundan, Mudurnu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, muhtarımızın da öncülüğünde diğer yardımseverlerimizin de katkısıyla şu anda içinde bulunduğumuz ev inşa edilmiş. Yakın zamanda bu eve geçeceklermiş. Ancak eksikleri olduğu için henüz bu eve taşınmamışlar. Fakat durum aciliyet arz edince şimdi biz evin bütün eksikliklerini tamamlıyoruz. İlgili tüm kurumlar bütün imkanlarını seferber ettiler. Kısa zamanda buradaki eksiklikleri tamamlayacağız." ifadesini kullandı.

"Bize bir insanlık dersi verdi"

Ali Meşe'nin bir fotoğrafı ile Türkiye gündemine geldiğini de sözlerine ekleyen Baruş, "Ali amca, o an çekmiş olduğu sıkıntıya rağmen, duymuş olduğu acıya rağmen, ne kadar merhametli olduğunu hepimize gösterdi ve bize bir insanlık dersi verdi. Çok yaşlı ama kocaman bir yüreği var. O zor anında bile hayvanlara sahip çıkıp, onu yangından kurtarmış. Biz kendisinden çok büyük dersler aldık." şeklinde konuştu.

Baruş, Ali Meşe'nin hayatının geri kalanını köyünde geçirmek istediğini ifade ederek, "Ali amca tabii ki köyde yaşamını devam ettirmek istiyor. Evi de tam olarak hazır hale getirdikten sonra eşi ve oğlu ile birlikte yangında sağ kalan kedileri ile birlikte mutlu yaşamlarına devam edecekler." dedi.  

Muhabir: Zafer Göder

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın