Dolar
32.49
Euro
34.95
Altın
2,331.51
ETH/USDT
3,155.70
BTC/USDT
64,713.00
BIST 100
9,716.77
Yaşam

Köy çocuklarının atletizm başarısı

Gaziantep'te çoğunlukla köy çocuklarının eğitim gördüğü Oğuzeli Yatılı Bölge Ortaokulu'nun öğrencileri, Türkiye 14 Yaş Altı Salon Atletizm Şampiyonası'nda kategorilerinde elde ettikleri derecelerle kentin gururu oldu.

Yeter Erdine  | 23.02.2018 - Güncelleme : 24.02.2018
Köy çocuklarının atletizm başarısı

Gaziantep

GAZİANTEP - YETER ERDİNE

Gaziantep'te çoğunlukla köy çocuklarının eğitim gördüğü Oğuzeli Yatılı Bölge Ortaokulunun öğrencileri Buse Mayda, Eren Keser, Büşra Güngör ve Ali Yalçın, Türkiye 14 Yaş Altı Salon Atletizm Şampiyonası'nda kategorilerinde elde ettikleri derecelerle kentin gururu oldu.

İstanbul'da 29-30 Ocak tarihlerinde düzenlenen şampiyonada Buse Mayda 1000 metrede birinciliğe, Eren Keser 200 metrede ikinciliğe, Büşra Güngör ise 1000 metrede üçüncülüğe ulaştı. Eren Keser ile aynı okulun öğrencisi Ali Yalçın'ın da bulunduğu Gaziantep takımı ise bayrak yarışında ikinciliği elde etti.

Buse Mayda (12), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7. sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, antrenörü Meral Şahin'in kendisini beden eğitimi dersinde keşfettiğini söyledi.

Derste katıldığı koşuda birinci geldiğini dile getiren Buse, "Daha sonra beni antrenmanlara aldı. İl ve bölge yarışlarında birincilik elde ettim. Daha sonra Türkiye 14 Yaş Altı Salon Atletizm Şampiyonası'na katılarak birincilik aldım." dedi.

Şampiyonluk dolayısıyla çok mutlu olduğunu belirten Buse Mayda, "Geçen sene Türkiye üçüncüsü olmuştum. Bitişe 200 metre kalmıştı. Birinci gidiyordum. Daha sonra geride kaldım. O yüzden çok üzüldüm. Ama bu sene çok azmettim. Birinci oldum. Koşarken kendimi çok iyi hissediyorum. Milli sporcu olmayı hedefliyorum. Olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmak, dünya ve Avrupa şampiyonalarında birinci olup altın madalya almak istiyorum." diye konuştu.

Eren Keser (12), 7. sınıf öğrencisi olduğunu dile getirerek, "5. sınıftayken antrenörümüz Meral Şahin ve beden eğitimi öğretmenimiz Mustafa Karaterlik gelerek bizi sınıftan aldı. Yarıştırdılar. Beni seçtiler. Hep çalıştım. Geçen sene 60 metrede Türkiye ikincisi olmuştum. Bu sene de 200 metrede Türkiye ikincisi oldum. Avrupa şampiyonu olmak ve Türk bayrağını Avrupa'da dalgalandırmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Büşra Güngör (12) de Mayıs 2017'de okullarında yapılan seçmede ve Karkamış ilçesinde yapılan bir yarışmada birinci olduğunu ve antrenör Meral Şahin'in kendisini antrenmanlara başlattığını anlattı. 


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.