Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,193.46
ETH/USDT
3,574.20
BTC/USDT
70,495.00
BIST 100
8,996.08
Yaşam

Oğullarının görmesini ve yürümesini istiyorlar

Optik gliom hastalığına yakalanarak görme, beyinde oluşan germinom timörüyle de yürüme yetisini kaybeden 17 yaşındaki Muhammet Ali'nin ailesi, evlatlarına uzanacak şifa elini bekliyor.

20.07.2017 - Güncelleme : 22.07.2017
Oğullarının görmesini ve yürümesini istiyorlar

KOCAELİ - Kadir Yıldız

Gümüşhane'de yaşarken 12 yaşında optik gliom hastalığına yakalanarak görme, 13 yaşında da beyinde oluşan germinom tümörüyle yürüme kabiliyetini yitiren 17 yaşındaki Muhammet Ali Özoğlu'nun babası Süleyman ve annesi Sehure Özoğlu, oğullarının tedavisi için hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan Özoğlu ailesi, son 5 yılda İstanbul, Ankara, Trabzon ve Gümüşhane'de hastanelere götürmelerine rağmen şifa bulamayan oğullarının en azından gözlerinin göreceği günü iple çekiyor.

Kur'an-ı Kerim'i 6 yaşında öğrenen ve hafız olmak isteyen Muhammet Ali de eski sağlığına kavuşmak için dua ediyor.

Özoğlu, görme kaybı yaşadığı için Kur'an-ı Kerim okumaya devam edemediğini dile getirerek, "Hafız olmak istiyordum ama gözlerim görmediği için Kur'an-ı Kerim okuyamadım, devam edemedim. İnşallah iyileşip hayatıma devam etmek istiyorum, bir de Kur'an-ı Kerim okumak istiyorum. Babam ve annemin yardımıyla dışarıya çıkıyorum. Tekerlekli sandalyeyle geziyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. Ondan tek isteğim var, gözlerim konusunda ABD'de tedavisi varmış, bu konuda bana yardım etmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

"Oğlumla gezmeyi, bizi tekrardan görmesini çok istiyorum" 

Baba Süleyman Özoğlu da oğlu Muhammet Ali'nin 12 yaşında okuldan geldiğinde göremediğini kendisine söylediğini ifade etti.

Bunun üzerine İstanbul'daki Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittiklerini anlatan Özoğlu, orada oğlu için optik gliom tanısı konulduğunu bildirdi.

Baba Özoğlu, başarılı bir öğrenci olan oğlunun her yıl teşekkür belgesi aldığını anlatarak, "Muhammet Ali'yle ilgili en büyük hayalimiz, gözlerinin görmesi ve yürümesi. Elinden tutup sokakta gezebileceğimiz bir gün inşallah olacak. Oğlumla gezmeyi, bizi tekrardan görmesini çok istiyorum." dedi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.