Yaşam

'Rengarenk' çocuklardan 9 dilde barış mesajı

Muğla'da, 12 ülkeden 31 çocuğun oluşturduğu "Rengarenk Göçmen Çocuklar Korosu", 9 dilde seslendirecekleri şarkılarla dünyaya barış mesajı vermeye hazırlanıyor.

20.07.2017 - Güncelleme : 22.07.2017
'Rengarenk' çocuklardan 9 dilde barış mesajı Fotoğraf: AA/Ali Ballı

MUĞLA - Ali Ballı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 31 çocuktan oluşan "Rengarenk Göçmen Çocuklar Korosu", 9 dilde seslendirecekleri şarkılarla dünyaya barış mesajı verecek.

Bodrum'da, İnsanca Yaşam Derneği öncülüğünde, Azerbaycan kökenli İranlı sanatçı Ramin Fahrangniya tarafından "Rengarenk Göçmen Çocuklar Korosu" kuruldu.

Şefliğini Fahrangniya'nın yürüttüğü koroda, Türkiye, Suriye, Hollanda, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan ve Avusturya gibi 12 ülkeden 6-16 yaş aralığında 31 çocuk bulunuyor. Çocuklara, şan ve diyafram açma eğitimleri veriliyor.

Türkçe, Farsça, Azerice, Japonca, Romence, İbranice, İngilizce, Rusça ve İtalyanca dillerinde şarkı söyleyen koro, çalışmalarını Bodrum Belediyesi Turgutreis Sabancı Kültür Merkezinde sürdürüyor.

İlk konserini eylülde Bodrum'da vermesi planlanan "Rengarenk Göçmen Çocuklar Korosu" daha sonra yurt içi ve yurt dışında düzenlenen programlarda sahne alacak.

Şef Farhangniya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede tespit ettikleri yetenekli çocukları, koroya aldıklarını söyledi.

Çocukların farklı testlerden geçtiğini ifade eden Farhangniya, savaşın ve göçün savurduğu hayatlar için projenin uygulamaya konulduğunu dile getirdi.

Projeyi birkaç yıl düşündükten sonra hayata geçirdiğini aktaran Farhangniya, dünyaya barış mesajı vermek istediklerini bildirdi.

"Kendi hisleri ve duygularıyla büyüklere mesaj vermek istiyorlar"

Farhangniya, çocukların üst seviyede eğitildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Çocuklara farklı dillerde repertuar hazırladık. Şu anda 9 dilde şarkı söyleme başladılar. Ders başlamadan önce çocuklar farklı vücut egzersizleri yapıyor. Şarkı söylemek için vücudun sağlıklı olması önemli. Korodakiler tamamen hazır olduktan sonra şarkı söylüyorlar. Çocuklarımızı yurt içi ve yurt dışı konserlere hazırlayalım istiyorum. Diğer ülkelerin çocuklarıyla bir araya gelip, büyük bir koroyla, dünyaya güzel mesajlar vermeyi düşünüyoruz. Savaşlar ve göçler çocuklarda çok derin yaralar açıyor. Çocuklar her zaman evini, sokağını, oynadığı oyun arkadaşlarını ve kendi dilinde şarkılarını özlüyorlar. Onlar kendi hisleri ve duygularıyla büyüklere mesaj vermek istiyorlar."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın