Dolar
32.56
Euro
34.91
Altın
2,335.35
ETH/USDT
3,134.80
BTC/USDT
64,282.00
BIST 100
9,716.77
Yaşam

Samsunlu kız kardeşlerin hiperrealist heykel merakı

Samsun'da yaşayan üç kız kardeş, kurdukları hiperrealist heykel atölyesinde yaptıkları çalışmalarla dikkati çekiyor.

27.06.2017 - Güncelleme : 28.06.2017
Samsunlu kız kardeşlerin hiperrealist heykel merakı

SAMSUN-Mehmet Kumcağız

Samsun'da yaşayan üç kız kardeş, kurdukları hiperrealist (aşırı gerçekçi) heykel atölyesinde yaptıkları çalışmaları, Türkiye genelindeki kent müzelerinin yanı sıra Avrupa ülkelerindeki Türk derneklerine gönderiyor.

İlkadım ilçesinde yaşayan lise mezunu Yeliz Uludağ, hiperrealist heykel yapımına ilgi duymaya başlayınca akademisyenler ve heykeltıraşlardan ders aldı.

Kısa sürede kendini geliştiren Uludağ, 6 yıl önce heykel atölyesini açtı. Kendisine yardım edecek kimseyi bulamayan Uludağ, ev hanımı olan ablası Filiz Coşkun ve kız kardeşi Nurten Öztürk'e hiperrealist heykel yapımını öğreterek onlarla birlikte çalışmaya başladı.

Kız kardeşler, ailelerinin soyadlarını taşıyan atölyelerinde yaptıkları hiperrealist heykelleri Türkiye'nin farklı illerindeki kent müzelerinin yanı sıra Fransa, Almanya, Avusturya gibi ülkelerde bulunan ve buralarda kültürlerini tanıtmak isteyen Türk derneklerine gönderiyor.

Osmanlı padişahları, milli mücadele döneminde öne çıkan isimler, o dönemin insanları ve kentlerin yöresel kimliklerini konu alan heykellerle, bilim adamı, sanatçı, siyasetçi ve ünlü sporcuların hiperrealist heykellerini yapan kız kardeşler, işlerini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Çoğunlukla ünlülerin silikon heykelleri için sipariş alan kardeşler, belediyelerin kent müzeleri için de heykel ve özel tasarımlar hazırlıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın