Ahmed Satti
01 Nisan 2026•Güncelleme: 01 Nisan 2026
ABD, Meksika ve Kanada'nın organize edeceği ve 48 takımın katılacağı 2026 FIFA Dünya Kupası'nda Fas, Tunus, Mısır, Cezayir, Senegal, Fildişi Sahili, Gana, Cape Verde, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti, turnuvada Afrika'yı temsil edecek.
📲 Artık haberler size gelsinAA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.🔹
Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı🔹
Anlık gelişmeler için AA Canlı FIFA tarafından alınan kararla 2026 FIFA Dünya Kupası’nda turnuva formatı 32 takımdan 48 takıma çıkarılmış, bu genişleme doğrultusunda kıtalar arasındaki kontenjan dağılımı yeniden düzenlenmişti.
Afrika kıtasından 9 milli takım doğrudan katılım hakkı elde ederken, Demokratik Kongo Cumhuriyeti de kıtalar arası play-off maçında Jamaika'yı 1-0 mağlup ederek organizasyona katılacak 10. Afrika ülkesi oldu.