Zeynep Akyıl,Furkan Naci Top,Bahattin Gönültaş
13 Kasım 2015•Güncelleme: 13 Kasım 2015
ANTALYA
Anadolu Ajansının (AA) ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu, Antalya'nın Belek Turizm Bölgesi'nde düzenlenen G20 toplantıları kapsamında, Xanadu Otel'de Dünya KOBİ Forumu (World SME Forum) ve OECD arasında mutabakat zaptı imzalandı.
Mutabakat zaptına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, OECD Genel Sekreketeri Angel Gurria ile Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Genel Sekreteri John Danilovich imza koydu.
"G20 tarihinde bir ilk"
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da "B20 Çin'de KOBİ Gündemi" başlıklı kapanış konuşmasında, Dünya KOBİ Forumu'nun (WSF) hem G20, hem de dünya ekonomi tarihinde bir ilk olduğunu belirterek, bu forumun tüm dünyadaki KOBİ’lerin sesi olacağını söyledi.
Bu sayede KOBİ’lerin küresel çapta ilk defa görüş ve önerilerini tek bir elden ve daha güçlü şekilde iletmek imkanı bulacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, forumun tüm küresel KOBİ’leri temsil edecek kapsayıcı bir mekanizma olduğunu dile getirdi.
Söz konusu forumun kar amacı gütmeyen, uluslararası bir organizasyon olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, misyonunun "araştırma, danışmanlık, KOBİ’lerin hakkını küresel ölçekte savunma, farklı ülke KOBİ’leri arasında bağlantı kurulmasının temini" olduğunu kaydetti.
"Türkiye'nin ortaya koydukları devam ettirilecek"
B20 Çin Şerpası Yu Ping ise Türkiye'nin dönem başkanlığında B20 Türkiye'nin çok başarılı geçtiğini, ortaya konulan politikaların çok kapsamlı olduğunu ve KOBİ’lerin sesini güçlü şekilde ifade ettiğini kaydetti.
Muhabir: Zeynep Akyıl,Furkan Naci Top,Bahattin Gönültaş