Hakkari'de karla mücadele çalışmaları ilkbaharın son günlerinde de sürüyor
Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde kar kalınlığının metreleri bulduğu üs bölgeleri yolunda karla mücadele çalışmaları ilkbaharın son günlerinde de devam ediyor.
Ulaş Güven
25 Mayıs 2026•Güncelleme: 25 Mayıs 2026
Hakkari
İl Özel İdaresine bağlı Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekipleri, ilçede kardan kapanan üs bölgelerine ulaşımı sağlamak için yoğun çaba sarf ediyor.
Ekipler, Dağlıca bölgesinde bulunan ve kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu üs bölgelerinin yolunda zorlu bir çalışma yürütüyor.
Bölgede günlerdir çalışma yürüten ekipler, zorlu arazi koşulları ve metrelerce yükseklikteki kar kütleleri nedeniyle güçlükle ilerleyebiliyor.
Ekipler, söz konusu yolları kısa sürede ulaşıma açmayı hedefliyor.
Hakkari'de karla mücadele çalışmaları ilkbaharın son günlerinde de sürüyor
Haberi Paylaş
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır.Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.