ANKARA
Birleşik Arap Emirlikleri asıllı iş adamı Şeyh Mansur Bin Zayid El Nahyan'a satıldıktan sonra, yıldız transfer politikasına ağırlık veren ve son 3 sezonda transfer için 169 milyon sterlin harcayan Manchester City, 44 yıllık şampiyonluk özlemini sonlandırdı.
Mansur tarafından 2008 yılında satın alındıktan sonra yeniden yapılanmaya giden Manchester City, Sergio Agüero, Yaya Toure, Carlos Tevez, Mario Balotelli, Samir Nasri ve Edin Dzeko gibi yıldız isimleri yüksek fiyatlarla kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çekti.
Mansur, 6 yıldız futbolcuyu kadrosuna katmak için toplam 169 milyon sterlin ödedi.
3. şampiyonluğuna ulaştı
Manhester City, bu zaferle 132 yıllık tarihinde 3. kez şampiyonluğa ulaştı. Manchester City, daha önce 1936-37 ve 1967-68 sezonlarında şampiyon olmuştu.
İngiltere Premier League'de ''Kırmızı Şeytanlar'' olarak nitelendirilen Manchester United, 19 kupayla en çok şampiyonluğa ulaşan takım. Kırmızı Şeytanlar'ı, 18 kupayla Liverpool takip ediyor. Arsenal ise 13 şampiyonlukla üçüncü sırada yer alıyor.