İSTANBUL
Kasımpaşa İstiklal Mahallesi Piyalepaşa Bulvarı kenarındaki boş bir arazide, saat 13.30 sıralarında patlama meydana geldi. Şiddetli ses çıkartan patlamanın ardından olay yerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün değişik birimlerinden ekipler sevk edildi.
Patlamanın meydana geldiği oş arazide, biri patlamış 2 piknik tüpü bulundu.
Patlamamış olan piknik tüpüne bomba düzeneği bağlanmış olabileceği gerekçesiyle, olay yerine bomba imha uzmanları çağrıldı. Piyalepaşa Bulvarı'nın iki yönlü olarak trafiğe kapatılmasının ardından, piknik tüpü fünye ile kontrollü şekilde patlatıldı.
Daha sonra yapılan incelemede, piknik tüplerine herhangi bir bomba düzeneği bağlanmadığı anlaşılırken, tüplerin birinin yanık şekilde diğerinin altına konulduğu tespit edildi. Ayrıca, yanan tüpün sönmemesi için çevresinin de rüzgardan koruyucu bazı maddelerle örtüldüğü belirlendi.