Musa Özyürek
11 Mart 2016•Güncelleme: 11 Mart 2016
NEVŞEHİR- MUSA ÖZYÜREK
Nevşehir'in Avanos ilçesinde hediyelik eşya satan bir işletmede yerli ve yabancı turistlerden toplanan 20 bin kartvizitlik bir koleksiyon oluşturuldu.
Kapadokya'da yaz ve kış turizm hareketliliğinin canlı tutulmasına katkı sağlamak isteyen hediyelik eşya mağazası sahibi Yaşar Çöl, 20 yıl önce müşterilerinden kartvizit toplamaya başladı.
Çöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeyi gezmeye gelen ve mağazalarını ziyaret eden her müşteriden kartvizit bırakmalarını istediklerini söyledi. Aldıkları kartvizitleri de mağazanın duvarında oluşturdukları özel bölümde sergilediklerini ifade eden Çöl, şöyle dedi:
"İnsanların tekrar Kapadokya'yı, Avanos'u ziyaret etmelerini teşvik etmek için 20 yıldır mağazamızı ziyaret eden her müşteriden kartvizit alıyoruz. Kartvizit istemeyi unuttuğumuz müşterilerimiz duvardaki kartları görünce merak edip soruyor ve anlattığımızda kendileri de kartvizit bırakmak istiyor. Bugüne kadar yaklaşık 20 bine yakın kartvizit topladık. Yıllar önce Avanos'a gelmiş ve bize kartvizit bırakmış müşterilerimiz dakikalarca duvarda kendilerine ait kartviziti arıyor. Bulduklarında çok seviniyorlar."